De Boekeling

Mevrouw Boekeling is gek is op boeken. Ze heeft een bijzondere stapel boeken, die ze met alle kinderen wil delen. Geen boek is hetzelfde. In haar handen komen de boeken tot leven. Ze veranderen in een auto, een trein, in een appel of een zee vol vissen. Maar er zijn ook eigenwijze boeken die dansen, kriebelen en giechelen.

Groen is een appel.
Geel is de zon op mijn gezicht.
Een rode auto rijdt langs: Toet toet!
Verbaasd blaast de blauwe lucht een zucht…

Er ontvouwt zich een fantasievolle wereld waarin kinderen mogen meezingen en bewegen. Zwem mee met de vissen en vlieg als de vlinders. Kun je blazen als de wind en druppelen zoals de regen?

In deze fantasierijke, beeldende voorstelling vertellen alle boeken bij elkaar het verhaal. In een wereld vol verbazing, herkenning en verwondering neemt mevrouw Boekeling je mee op een reis, op zoek naar haar lievelingsboek, op zoek naar haar thuis.

Locatie
Deze productie kan gespeeld worden tussen de boekenkasten in de bibliotheek, bij de kinderopvang en in peuterspeelzalen, kleine theaterzalen of in het speellokaal op school. Kortom: overal waar peuters en kleuters zijn!

Leeftijd :  2+ of PO groep : 1 t/m 3

Idee & concept – Tg Knars  |  Regie –  Martine van Ditzhuizen  |  Spel – Nynke Gabeler, Renate Moespot  |  Muziek/geluid – Stephanie Pan, Stelios Manousakis |  Objecten / Decor – Elisabeth Enthoven, Nynke Gabeler, Jeroen Molenaar

Video

Handige links

Scroll naar boven